fredag den 30. oktober 2009

Bloggen 1 aar

Idag, nu er det lige praecis 1 aar siden at jeg skrev mit foerste blogindlaeg. Tillykke til min blog. Da jeg startede med bloggen forestillede jeg mig at jeg skulle skrive 1 indlaeg hver dag, meen det fandt jeg hurtigt ud af at det ikke skulle vaere saadan, dels fordi det tager altsaa tid og saa skal det jo ogsaa vaere om ikke andet en lille smule interesant. Jeg forestillede mig ogsaa at jeg skulle skrive om alt hvad jeg oplevede og alt hvad jeg foelte, men saadan er det heller ikke, og det har jeg det helt fint med. I starten skrev jeg laaaange indlaeg, og kunne godt maerke paa mig selv at jeg ikke var helt tilfreds. Jeg ville ikke forlange at folk derude skulle sidde og bruge 15-30 min. paa at laese et udplug af min hverdag. Nu syns jeg det er meget jaevnt fordelt, for selvfoelgelig kommer der et langt indlaeg en gang imellem og det skal der naturligvis ogsaa vaere plads til.
Jeg laeser sjaeldent mine gamle indlaeg, jeg har heller ikke planer om at begynde at kategorisere dem. Hvorfor ved jeg ikke, for det virker jo vaeldig praktisk, men saadan er det altsaa. Det er maaske fordi jeg ikke har et behov for at laese dem igen. Maaske det kommer engang i fremtiden.
Jeg nyder at laese med hos alle de andre blogs, lige kigge forbi de andre der bor udenlands, hos dem der har nogle skoenne boern, hos dem der syer, hos dem der bager de flotteste kager, og hos dem der bare bidrager til den elektroniske verden om lidt af hvert fra deres hverdag.
Min plan er at blive ved med at blogge rigtig lang tid endnu, flere aar forhaabentligt. Lige meget hvad fremtiden bringer, om det forbliver Sydamerika eller Scandinavien.

tirsdag den 27. oktober 2009

Nye boller paa suppen

Efter at vores ting= 15 flyttekasser som igen er = alle mine personlige ejendele paanaer de 40kg toej som jeg har med her. Naa kasserne har ankom til Brasilien for 3 mdr siden, de staar i byen Santos og der staar de stadig. Saa nu har vi fyret det gamle firma som skulle soerge for at faa kasserne frigivet, og hyret et nyt som garantere at der MAX gaar 45 dage foer tingene er frigivet, og selvfoelgelig skal man vaere positiv. Meeeeen undskyld mig det er altsaa lidt svaert at vaere optimistisk efter at der mange gange er blevet lovet at arj nu gaar der kun 2 uger, eller nu er det lige paa trapperne, og alligevel er der ikke sket det fjerneste. 45 dage er idag 44 dage.
I kasserne er der bl.a 2 telefoner, anstaendige telefoner. Lige nu har vi 2 gamle telefoner, 1 ok og 1 som ofte falder ud i samtaler eller hvor man lige pludselig ikke kan hoere den ringer, og det duer altsaa ikke. Saa idag har jeg koebt en ny telefon til Kongen, det er ham der har den daarlige telefon. Den er koebt i Danmark, hos telmore og den bliver sendt hjem til hans foraeldre inden for 3 hverdage. Han faar den naar de ankommer om 1 maaned, jeg glaeder mig.
I kasserne er ogsaa mine dejlige snaekers, dem valgte jeg ikke at tage med for da jeg pakkede kasserne havde jeg faaet at vide at der MAX ville gaa 3 mdr, saa jeg taenkte ingen ko paa isen der. Idag da jeg gik mig en tur i Shopping centeret fandt jeg nogle nye addidas snaekers som var sat ned med 150kr, om de har dem i min str. ved jeg ikke. Men dem koeber jeg altsaa her i loebet af ugen. Og lur mig om ikke mine nye invisteringer goer at vores ting kommer inden for de naeste 2 uger, saadan er det jo typisk.

Heldigvis

Heldigvis kender vi en Mejerist. Maelkemanden, han er dansker og forstaar praecis hvad det er vi gerne vil ha'. Foerst ville vi gerne ha' Creme fraiche.........-det fik vi. Saa ville Donna Mille gerne have kaernemaelk.......................- det fik hun. Og nu arbejder maelkemanden paa at lave feta til Kongen. Det er fantastisk, Tak maelkemand. Tak fordi jeg kan faa koldskaal, som stortset er min favorit spise om sommeren, det har det vaeret lige saa laenge jeg kan huske. Koldskaalen har kostet mig en omgang salmonella forgiftning engang, jeg var selvfoelgelig haarderst ramt eftersom jeg spist mest. Men selv da jeg var ovenpaa efter den omgang var koldskaal stadig en vellidt spise. Og da jeg flyttede hjemme fra kan man vel naesten sige at jeg i perioder spiste koldskaal hver dag, det kostede mig et par ekstra kilo.
Nu efter over et aars pause er vi igen sammen, nu skal jeg bare selv bage kammerjunkerne, men det er en sand fornoejelse. Her er foerste portion, og den var ganske god.

Livet er ikke altid nemt...

Det er maaske ikke lige til at se, men her er der 3 undulat unger, de er ca. 3 dage gamle og deres mor doede i nat. Min veninde og hendes datter paa 11 aar proever at holde liv i dem og give dem mad og varme men det er ikke saa ligetil endda..


Her en uge efter er der kun 1 unge tilbage og han doede senere om eftermiddagen. RIP Birdie-nam-nam.


Aarets foerste

Julesang er netop blevet afspillet. Happy Christmas med John Lennon, Joo den kender vi jo godt, og den er ganske god. Syns faktisk julemusik er ganske hyggeligt, hvis bare de husker at variere haeftigt, saa det ikke er de samme klassiske draebere der spilles.

søndag den 25. oktober 2009

Betjeningspanel paa afveje

Du er ikke fast læser af nogen blogs i øjeblikket. Brug knappen "Tilføj" nedenfor for at føje blogs, du gerne vil læse fast, til din læseliste.

Det stod der da jeg for lidt siden loggede ind paa min blog, og det passer jo ikke, det ved vi allesammen.


Jeg har faaet en ny fast laeser, ihvertfald en som staar ved det. Naar jeg faar det saa bliver jeg simpelthen bare super glad, er selvfoelgelig ogsaa glad for alle mine anonyme laesere. -Tak

torsdag den 22. oktober 2009

Og saa bare lige fordi det er dejligt


Idag er det 4 1/2 aar siden vi kyssede foerste gang.

Blog give away

Dette her er min foerste reklame for en give away og det sker hos Rakel, deler gerne ud af laekkerierne og tager konkurrencen op, det bliver benhaardt for denne her taske maa jeg eje. Og her er det jo ved at blive sommer, saaaa det giver jo sig selv, den skal en tur til Brasilien. (Haaber jeg)

En skoen dag i gaarden

Vi fik ordnet en HEL del i gaarden igaar, baade maling og planter, der skal naturligvis males engang mere, men syns lige i skulle se alligevel.

FOER

Efter
Med planter

Den anden vaeg

Foer
Efter
Med planter

Hvis jeg ikke tager helt fejl, kan i klikke paa billedet for at se en stoerrer udgave. Jeg er helt vild med planterne op ad den roede farve, de bliver bare lidt groennere og den roede bliver lidt dybere. Jeg blev ogsaa lidt roed af solen, men fik en god kuloer i ansigtet og paa armene.

My very first paycheck

Man kan paa en maade sige at jeg har faaet min foerste loen idag, min foerste loen i 12 maaneder, det er for vildt. Et nyt digitalt kamera (man behoever jo ikke engang at skrive digitalt mere, nu om dage er et kamera automatisk digitalt), men altsaa det er mit andet kamera, digitale altsaa, og for mig er det stadig stort at eje saadan et. Vi koebte et Samsung lige foer jeg rejste sidste aar, laekkert, meen der var nogle detaljer vi ikke broed os om, men eftersom det var vores foerste kunne vi ikke vide bedre. Det fungerede og tog gode billeder ca. indtil April i aar, saa gik det kaput, helt faerdig og kunne ikke fikses. Garantien?? -Jo den har jeg..... paa en maade, den er i de famoese kasser som stadig staar i Santos. Og selv om jeg en dag faar den, ja saa skal jeg jo stadig til Dk for at faa det lavet. Saa indtil videre ser det ikke ud som om det kommer i brug igen.
Saa derfor laante vi dette Canon fra ca. 2 verdenskrig, der kan ikke vaere ret mange billeder paa ad gangen og det loeber hurtig toert for stroem selvom man har 2 batterier. Men billederne er ganske gode, men det at "slaebe" rundt paa det, ja ikke for at lyde utilfreds, men det vejer og fylder helt vildt meget. -Men tak for hjaelpen gamle Canon.

Det nye, meget lille Canon, med et 8G memorycard, ligetil at tage med i lommen, noej hvor jeg glaeder mig til at laere det at kende.... Saa kommer der nok en helt del flere billeder her paa bloggen, men det syntes jeg bare er hyggeligt. Nok om kameraer.


igaar = 1 aar

Igaar naaede vi dertil, 1 aar. Jeg har vaeret i Brasilien i 1 aar nu, det er for vildt og det har ikke vaeret nemt, men saadan er der jo saa meget. Men for mig har det vaeret en rutsje tur uden lige, i perioder har jeg haft lyst til at tage hjem stort set naar jeg vaagnede om morgenen, andre gange har jeg haft det saadan at "Her, her kan jeg da bo for altid og evigt". Ligenu gaar det lidt bedre end det gjorde i sidste uge, saa det er jo positivt. Og der kommer sikkert mange flere op og nedture, men jeg haaber altsaa at det kommende aar bliver MEGET nemmere paa alle omraader. Paa parforhold, sprogeligt og arbejds maessigt. Og jeg ser meget frem til at mine svigerforaeldre kommer sidst i November, det bliver rart med lidt liv i huset.

onsdag den 21. oktober 2009

Hjertelig velkommen

Sommertid! I soendags skete det endelig, urerne er stillet frem! Kom sol, kom sommer, kom nu! Jeg syns det har vaeret en usandsynlig haard omgang vinter, taget i betragtning af at jeg jo er en sand viking. Maaske er det fordi at jeg ikke mentalt har vaeret forberedt paa at det rent faktisk ville blive koldt, eller maaske fordi mit indre ur slet ikke var indstillet paa vinter i dette 1/2 aar, eller ogsaa er det bare fordi at det ogsaa kan vaere rigtig rigtig koldt her i Brasilien. Men nu vender det, og det er allerede begyndt at vaere lyst laengere, heeeeelt til 1930, men jeg faar desvaerre ikke mange lange lyse sommeraftner for de eksistere ganske enkelt ikke her i denne verdens del. Det er selvfoelgelig rigtig rigtig roev, men man kan aabenbart ikke baade faa de smukkeste strande og den skoenneste natur og saa ovnikoebet lange lyse aftner til at nyde det i, men saa nyder vi det bare i moerke og tager vores del af myggene.

tirsdag den 20. oktober 2009

Jord

Hertil aften har vi modtaget 3 kubik meter jord, 3 KUBIK METER!!! Det er meget mere end man som almindelig menneske gaar og forestiller sig. Vi stod op kl. 0400 imorges og koerte paa det store fantastiske groentsags/blomster torv, det er helt vildt hvad der sker derude! Og det er saa tidligt at jeg slet ikke rigtig opfatter hvad der egentlig sker. Vi fik bestilt jord til vores div. tomme blomsterkummer(og nu ogsaa en HELT masse krukker). Kongen havde regnet ud at alle 3 kummer + et par krukker ville kraeve omkring 3 kubik meter. Jeg satser dog paa at det ikke ser saa slemt ud imorgen i dagslys..!!

mandag den 12. oktober 2009

Tak

Har laenge vil sige TAK til dem som kigger med her. Tak til dem jeg kender og tak til dem jeg ikke kender. Tak fordi i bruger lidt af jeres tid paa mit liv og Brasilien, og sidst men ikke mindst tak til jer der i ny og nae laegger en kommentar, det elsker jeg og beklager jeg ikke lige altid faar kommenteret tilbage.

Maerkligt

Det er de maerkligste ting der kan give mig hjemve, udover selvfoelgelig venner, veninder og familie. Restauranter og mad giver mig en gevaldig hjemve, men ogsaa naar jeg laeser disse blade Gastro samt:

transparent9transparent10transparent11transparent12
transparent13

Det er helt afsindigt en lyst de giver mig til at flytte hjem og nyde Koebenhavn. I starten kunne jeg ikke helt finde ud af hvorfor jeg var saa irrertabel hver gang jeg havde laest de blade, men det ved jeg nu og derfor laeser jeg dem naesten aldrig, har efterhaanden ogsaa laest dem jeg har op til flere gange og der er jo ingen grund til at traede i det..

søndag den 11. oktober 2009

Vildt og vådt

Sikke da en fest, det var jo helt vildt. Vi blev som tidligere nævnt 50 mennesker. Og der var alkohol, pølser, hjemmebagt brød og flæskesteg i lange mængder. Folk hyggede og snakkede og ungerne legede og fik spillet deres egen fodbold kamp ude i gården. Der var nye ansigter og dem vi normalt hænger ud med, det var godt blandet fra nær og fjern, unge som gamle.

Dyb koncentration under hele kampen

Vi havde også overnattene gæster, Kristian og Isa, samt deres 3 drenge og 1 nevø. Og eftersom vi kun er udstyret til at have2 overnattene gæster ja så havde de selv taget madrasser og tæpper med. Men Johan her var smart, istedet for at sove på en tynd madras på gulvet, ja så krøb han til køjs til mere fodbold (for han skulle ihvert fald ikke sove kl. midnat)imellem kokkebasserne.
Og her lå vi så 3 på stribe i vores rød/hvide trøjer

Syns lige jeg ville dele

Rio de Janeiro. Jeg har kun været i Rio én gang i et par dage eller måske var det 4 for 4 år siden, men jeg var solgt, sikke en skønhed. Og selvfølgelig anledning af OL 2016 ja så så jeg denne artikel i ekstra bladet idag. Jeg har nu en hel del punkter at tilføje, så hvis nogle af jer derude overvejer at kigge forbi verdens lækreste by, ja så sig endelig til og jeg vil dele alt hvad jeg ved.
Jeg ser frem til næste gang jeg skal besøge min by, for jeg er sikker på jeg vil elske den endnu mere nu hvor jeg er kommet en hel del nærmere ind på livet af Brasilien og dets beboer.

lørdag den 10. oktober 2009

Behoever jeg at sige mere

Udover at jeg faar 50 mennesker ind af doeren ca. nu til fordbold hotdogs og oel!

VS

torsdag den 8. oktober 2009

ikgå eller ikke også

Syns bare lige det var hyggeligt med dette her billede som er taget på en koreansk restaurant som på sin helt egen måde er vældig hyggelig og enormt underholdene. På skiltet som hænger ved buffeten, står der i grove træk at man ikke skal tage mere end man kan spise. Om det kan man sige så sandt som det er sagt.

tirsdag den 6. oktober 2009

Forsøg nr. 2

Jeg er yderst tilfreds, meget lækre og bløde på den gode måde. Bager da lige 80+ stk. imorgen tidlige med henblik på servering kl. 1000.... Så er de helt fresh...

Det går fremad

Her i huset går det fremad. Her ses én af hver stol. Norge, Island, Finland, Danmark og Sverige. I morgen onsdag har vi intet mindre end 3 arrangementer. 2 ud af huset og et mindre, men dog vores første i huset. Eftersom Kongen og jeg har 250 couv. om aftnen ud af huset, ja så kan vi desværre ikke være med herhjemme og vi må overlade tjansen til vores Compi, lidt ironisk på en måde når nu vi har ventet SÅÅÅÅÅÅÅÅ længe på at komme igang. Heldigvis, hvis man må sige det, så er alle detaljer ikke på plads til imorgen, så man kan på en måde sige at vi har en første gang til gode.Ikke??


søndag den 4. oktober 2009

jow jow

Jeg faar rigtig travlt i denne her uge, det bliver vildt og dejligt og ja selv idag, soendag aften havde vi et selskab og de skulle have kransekage, saa det maatte jeg jo lave, og ja det med glasuren det skal jeg nok faa laert inden nytaar, haaber jeg..




lørdag den 3. oktober 2009

Her er vi glade

Overrasket, men absolut glade, foerst VM i 2014 og saa OL i 2016, der bliver gang i den, og jeg oensker inderligt at regeringen tager sig sammen og goer et faenomenalt stykke arbejde, saa resten af verden sidder tilbage med aaben mund og polypper... meen vi faar se