fredag den 20. februar 2009

Karneval i hele Brasilien

Idag begynder karnevallet her i Brasilien, og hvad mange har misforstået er det ikke kun i Rio De Janeíro at det foregår, nej tvætimod, er det hele Brasilien der står på den anden ende i næsten 14 dage, alt står stille. Folk rejser væk fra de store byer når her er karneval, fordi rigtig mange mennesker fra hele verden kommer hertil netop for at opleve de store optog, som finder sted i arenaer og på stadions over alt. Det med at overvære et optog er noget man umiddelbart kun behøver at gøre én gang her i livet. Det er utrolig tidskrævende og man sidder bare og kigger i måske 8 timer, kigger man bare på de der optog som jo også er helt fantastiske flotte, men ligeså flotte som dragterne og udsmykningen er, ligeså højt og rungende er de store samba trommer og i 8 stive timer i 30 grader, ja så bliver man måske lidt utålmodig, og så kan det være nok så flot.
Mange Brasilianere derimod de tager væk fra de store byer, ud til de små byer i bjergene eller til stranden. Så bruger de karnevallet til at slappe af sammen med familien og venner. Meen der er også carneval i de små byer, bare på et helt andet stadie. Da jeg var her for 3 år siden til karneval var vi en tur i bjergene, hvor der også er der smukkeste natur, bare på en helt anden måde end nede ved vandet. Stemningen var ligesom nytårs aften og fastelavn blandet sammen, alle var super glade og opstemte og så var mange af dem klædt ud, især mændene i byen, der var åbenbart tradition i den by for at de klædte sig ud som kvinder, og her så man nogle vældig sjove indslag.
Sambaen er jo som for Brasilianerne ligeså vigtig som deres fodbold. De er indelt i skoler ligesom fodbold er i klubber. Og så hele året øver de sig til karnevallet og gør klar med kostumer, de skal blandt andet finde ud af hvilket tema de skal vælge for deres optog. Løbende konkurerre de så imod hinanden de forskellige skoler og finder så ud af hvem der er de bedste eller flotteste. Heldigvis kan man se alle de flotte optog i fjernsynet hvor det bliver vist hele natten, så lidt af det store får jeg da også set.

Idag tager vi også væk fra byen af, vi skal til nogle venner som bor 2 timers kørsel herfra, det bliver dejligt, og jeg tror da bestemt også at vi skal ud og se nogle af de små lokale optog i løbet af ugen der kommer og jeg skal nok sørge for at tage en masse billeder. Men indtil da lægger jeg lige lidt andre ud.
Fra karneval i bjergene 2006

også fra 2006


Her er jeg ude på en samba skole og se en træning 2009



Og ja de er vilde med det begge køn i alle aldre

1 kommentar:

Madame sagde ...

Det må være en kæmpe oplevelse at se et brasiliansk karneval, Mille, og det var virkelig spændede at læse, hvad du fortæller.

Her har vi haft sne i de sidste dage, så det er meget eksotisk at høre om varme og halvnøgne mennesker - her ville man fryse ihejl i den mundering :o)